Vorige Edities

In de afgelopen 15 jaar zijn er heel wat bands met bijbehorende wisselende metalstijlen langsgekomen, en dit is ook zichtbaar in de winnaarslijst hieronder. Van alle winnaars vind je hier een omschrijving en de links naar hun muziek (indien beschikbaar).


2017 - Inferum

Genre: Mechanical Death Metal

Inferum combines heavy, progressive groove riffs with brutal vocals in a way that sounds almost mechanically tight. Inferum has already won some prestigious prizes, including the dutch Metal Battle 2017 edition including the public award and the Wacken Metal Battle 2017 which means that Inferum will represent the Dutch metal scene at Wacken.

https://inferum.nl


2016 - Extremities

Genre: Progressive/groove metal

Extremities Their music can best be described as a tasteful mix between Textures, Gojira and Monuments. The songs are dynamic, combining heavy riffing with smooth ambient guitar melodies, and alternating between catchy clean hooks, often fast paced harsh vocals and even tonal screaming.

http://extremitiesband.com/


2015 - Rise a Thousand

Genre: Metal your girlfriend will approve!

-

https://nl-nl.facebook.com/riseathousandband/


2014 - Illusionless

Genre: Progressive death metal

-

http://illusionless.nl


2013 - Downfall of Empires

Genre: Metalcore/Melodic Death

Downfall of Empires is opgericht in 2009. Ze maken metalcore met invloeden van melodische death metal en hardcore punk.

https://www.facebook.com/downfallofempires


2012 - Illuconima

Genre: Trash/Progressive

Illucinoma is opgericht in 2010. De muziek heeft elementen van trash metal maar ook progressieve metal en is te vergelijken met bands zoals Meshuggah, Mastodon en Lamb of God.

http://www.myspace.com/Illucinoma


2011 - State of Negation

Genre:

State Of Negation is opgericht in de zomer van 2009. De band laat zich maar al te graag beinvloeden door bands als Trivium, Lamb Of God en Kataklysm, en dat kun je merken. Snelle thrashy drums gecombineerd met een strakke fingerbass, vlotte riffs en terroriserende vocalen, met als bonus een serie pakkende breaks.

http://www.myspace.com/stateofnegation


2010 - Grindpad

Genre: Death/Trash

Grindpad is snel, meedogenloos, smerig, gemeen en bovendien snoeihard. Met een brullende frontman, warp-speed drums en een strakke en enorme muur van gitaren en bas, levert Grindpad een overweldigende dodelijke dosis metal, zoals die is bedoeld.

http://www.myspace.com/grindpad


2009 - Symphony of Destruction

Genre: Melodic Metal

Met een breed scala aan invloeden in de hardrock en metal wereld zet Symphony of Destruction nummers neer die staan als een huis en niet helemaal in een bepaald genre zijn te plaatsen binnen de metal wereld. Krachtig en melodisch zijn de kenmerken. Melodische passages worden afgewisseld door exploderende muzikale hoogtepunten van hoge kwaliteit. Tegenwoordig gaat de band door het leven als Undawn.

http://www.undawn.com/


2008 - Erebus

Genre: Old School Death Metal met Trash/Black invloeden

De band is opgericht in 2004 en heeft sindsdien niet stil gezeten. Zo zijn er meerdere opnames geweest, en vooral optredens met onder meer; Thanathos, Dead Head, The Monolith Deathcult, Beyond belief, Gilo en Detonation om er een paar te noemen.

http://www.erebus.nl/


2007 - The New Dominion

Genre: Death/Trash

The New Dominion is in 2006 in Tilburg opgericht. Oorspronkelijk speelde de band Scandinavische thrash maar vandaag de dag hebben ze dit ingeruild voor een iets volwassenere mix van death en thrashmetal. De band werd opgepikt door Neurotic Records in mei 2008.

http://www.myspace.com/thenewdominion


2006 - Diggeth

Genre: Metal-'n-Roll'

Na het spelen in diverse bandjes en het opnemen van diverse albums vonden de bandleden elkaar in Diggeth. De band startte in 2004 als een project voor een eenmalig optreden. Voor de lol gingen ze daarna door. De muziek die ze maken is een explosieve mix van rock, metal en blues. De grootste invloeden zijn Metallica, AC/DC, Johnny Cash, Lynyrd Skyryrd en Down.

http://www.diggeth.com/


2005 - Portall

Genre: Death/Trash

Het winnen van de Metal Battle gaf Portall de mogelijkheid hun eerste EP "In the Absence of Light" op te nemen. Portall heeft toen een kleine week in Harrow Studio dorgebracht. De 5-track tellende EP werd goed ontvangen door media en metalheads. De reputatie van de band is sindsdien flink gestegen.

http://www.portall.net/


2004 - Day Six

Genre: Progressive Metal

De gewonnen studiotijd bij Harrow studio was voor Day Six op vertrouwd terrein, want het viertal nam hier al eerder het materiaal voor de debuut-cd 'Eternal Dignity' grotendeels op.

http://www.day-six.com/


2003 - The Embodiment

Genre: Melodic Trash/Death

Het winnen van de Metal Battle zorgde voor de nodige aandacht en nog meer optredens voor de band. Uiteindelijk leidde dit tot misschien wel het hoogtepunt voor The Embodiment: het uitbrengen van de full length cd "Legeon" in 2006 en het daarmee gepaard gaande release feest. Embodifest was op 7 oktober 2006 een groot succes in een uitverkocht Estrado.

http://www.embodiment.nl/


2002 - Seizure

Genre: Death Metal

Friesland-pop: "This deathmetal band with shredding guitars is destructive and the crowd is simply blown away. Seizure is an attack on your body and soul, your ears and well-being". Het debuut-album "The Hateflow Virus" werd gereleased in November 2005. Hun motto: "We don't cheat when it comes to speed!"

http://www.myspace.com/seizuremetalmusic


2001 - Slayne

Genre: Death Metal

Slayne uit Zutphen liet voor het eerst landelijk van zich horen door de finale van de allereerste Metalbattle te winnen. De aldaar gewonnen studiotijd bij de befaamde Harrow Studios bleek precies genoeg te zijn om de drum en de gitaar partijen op te nemen en dus nam de band ook nog haar intrek in de Gr0und Zero studio in haar eigen woonplaats om de klus verder te klaren. "The Offal Feast" was het mooie resultaat.